Smiley face

Behandeling lage rugpijn

Titel: 
Behandeling lage rugpijn

Onderzoek van een internationale groep onderzoekers (waaronder VU hoogleraar doelmatigheidsonderzoek Maurits van Tulder) heeft uitgewezen dat veel patiënten met lage rugklachten verkeerde zorg krijgen. De zorg voor rugklachten zou daarom beter georganiseerd moeten worden. Men zou de juiste behandelingen moeten voorschrijven én deze moeten vergoeden.

Het onderzoek wijst uit dat actief blijven en oefeningen doen, het beste werkt bij het tegengaan van  lage rugklachten. Het zou daarnaast belangrijk zijn om gewoon te blijven werken en ook om de hobby’s te blijven uitvoeren.

De exacte oorzaak voor het ontstaan van lage rugklachten is vaak onbekend. Volgens van Tulder zijn veel behandelingen niet of weinig effectief. Of maken deze de klachten zelfs erger. Afwijkingen die gezien worden op MRI- en CT-scans komen net zo vaak voor bij mensen met als zonder lage rugklachten. Ongeveer een kwart van de mensen met langdurige chronische lage rugklachten krijgt een morfine-achtige pijnstiller voorgeschreven, een verslavend middel met veel bijwerkingen.
Meer bewegen.

Volgens van Tulder is blijven werken en bewegen net zo effectief en levert dit voor de samenleving een flinke kostenbesparing op.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen