Smiley face

Fysiotherapie net zo effectief als operatie bij gescheurde meniscus

Titel: 
Fysiotherapie net zo effectief als operatie bij gescheurde meniscus

Als je een gescheurde meniscus hebt en ouder bent dan 45 jaar dan is fysiotherapie net zo effectief als een operatie. Dat is gebleken uit onderzoek van het OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen. 

 

Omdat een operatie voor de patiënt erg ingrijpend is terwijl je met fysiotherapie hetzelfde resultaat behaalt, heeft fysiotherapie de voorkeur. In het onderzoek is goed gekeken naar de alternatieven voor een operatie. Daaruit is gebleken dat een operatie lang niet altijd nodig is en dat is voor de patiënt natuurlijk goed nieuws.

 

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 300.000 meniscusoperatie uitgevoerd. 75 procent van deze operaties wordt uitgevoerd bij mensen die ouder zijn dan 45 jaar. Tijdens de operatie wordt de scheur in de meniscus, de schokdemper van de knie, weggehaald. Hoewel vaak het onduidelijk is of meniscusklachten veroorzaakt worden door de meniscusscheur of door beginnende slijtage, blijkt uit het onderzoek dat een operatie in de meeste gevallen ongeacht de oorzaak van de klachten onnodig is. Fysiotherapie kan de knieklachten in die gevallen ook verhelpen.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen