Smiley face

Fysiotherapie weegt zwaar bij keuze aanvullende zorgverzekering

Titel: 
Fysiotherapie weegt zwaar bij keuze aanvullende zorgverzekering

De meeste verzekerden (55 procent) neemt de dekking van fysiotherapie mee bij de keuze voor een aanvullende zorgverzekering. Dit wijst een onderzoek van TNS NIPO uit, in opdracht van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNFG). Na de tandartsverzekering is fysiotherapie nu de populairste aanvullende dekking die in de aanvullende polis is opgenomen.

 

De meeste aanvullende zorgverzekeringen bieden een dekking van 9 tot 36 behandelingen fysiotherapie per jaar. Er zijn momenteel nog maar enkele aanvullende pakketten die fysiotherapie onbeperkt vergoeden. Daarbij wordt er ook bij steeds meer aanvullende zorgverzekeringen een medische selectie toegepast.

 

Zoals we eerder al vermelden, is fysiotherapie niet bij alle chronische ziekten in de basisverzekering opgenomen. Slechts bij bepaalde chronische ziektes is dit wel het geval. In deze gevallen heeft men recht op vergoeding vanuit het basispakket na het betalen van de eerste 20 behandelingen. Wel moet het eigen risico in dit geval betaald worden. 

 

Via ZorgverzekeringWijzer.nl kan iedereen bekijken hoe uitgebreid de dekking van de verschillende zorgverzekeringen zijn.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen