Smiley face

Gezonder leven? Wees actiever tijdens je dagelijkse werkzaamheden

Titel: 
Gezonder leven? Wees actiever tijdens je dagelijkse werkzaamheden

Je bent thuis en je hebt net het avondeten achter de kiezen. Dan heb jij waarschijnlijk geen zin meer om jezelf in een trainingspak te hijsen en je in het zweet te werken. Helemaal niet na een lange werkdag. 

 

Goed nieuws! Maria Hopman, Hoogleraar intergratieve fysiologie aan het Radboudumc zegt dat elke avond sporten niet per se nodig is om gezonder te leven. Wanneer je vijf keer in de week sport, maar voor de rest van de dag voornamelijk zit, levert dit niet per se een gezonder leven op. Het gaat er juist om dat je actiever bent tijdens de dagelijkse werkzaamheden in het leven, zoals tuinieren of het huishouden.

 

MET-waarde

Het competium voor fysieke activiteiten is een overzicht van 821 activiteiten ingedeeld in 21 categorieën. Aan elke activiteit is een MET-waarde gekoppeld. Deze waarde geeft aan hoeveel energie een lichaamsactiviteit per uur kost. Gramaaien kost 5,5 MET, en tv kijken kost bijvoorbeeld 1 MET. Als je aan ongeveer 500 MET-minuten per week zit ben je op de goede weg. Zorg er vooral voor dat al die MET-minuten in de plaats komen van zittijd. 

 

Dus loop rond, pak de fiets, neem de trap en stoei met je kinderen voor een gezonder leven!

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen