Smiley face

Hardlopen tegen vermoeidheidsklachten

Titel: 
Hardlopen tegen vermoeidheidsklachten

Onderzoeker Juriena de Vries van de Radboud Universiteit heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat regelmatig hardlopen werkt tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Voor dit onderzoek zijn 200 proefpersonen -verdeeld over 2 groepen- met elkaar vergeleken.

 

Uit het onderzoek bleek dat zowel werkenden als studenten die drie keer per weer een hardloopsessie uitvoerden na 6 weken minder moe waren. Daarnaast sliepen ze beter, maakten ze minder fouten en hadden ze minder moeite om inspannende taken uit te voeren dan de controlegroep die niet had gesport. Na de 6 weken waren de hardlopers beter in staat om hun werk te doen dan de controle groep. De gunstige effecten hielden tot 12 weken aan.

 

Volgens de onderzoeker helpt hardlopen dus tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten maar mensen zouden niet te hard van stapel moeten lopen. "Bouw het actiever worden langzaam op, zodat vermoeidheid niet toeneemt. Begin met bewegen op een lage intensiteit waarbij de ademhaling en de hartslag versnelt en praten nog mogelijk is. Zorg ook voor een dag rust tussen de hardloopsessies”, aldus de Vries.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen