Smiley face

Nederlanders gaan vaak te laat naar de fysiotherapeut

Titel: 
Nederlanders gaan vaak te laat naar de fysiotherapeut

Uit onderzoek onder 1067 mensen uit de Nederlandse bevolking blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders te lang doorloopt met fysieke klachten. Vaak doen ze dit in de hoop dat het vanzelf over gaat. Daarnaast blijkt dat het vaak voor mensen onduidelijk is of ze wel of niet verzekerd zijn voor bepaalde behandelingen.

 

Van de ondervraagden wacht 34 procent enkele weken tot een maand voordat hij of zij naar de fysiotherapeut gaat. 22 procent blijft nog langer doorlopen met deze klachten of neemt helemaal geen contact op met de fysiotherapeut. 

 

Onder de ondervraagden heerst ook onduidelijkheid over hoe je bij de fysiotherapeut terecht komt. Zo denkt meer dan de helft van de ondervraagden (53 procent) dat je een verwijzing van de huisarts moet hebben. Dit is niet juist omdat huisartsen wel kunnen verwijzen naar de fysiotherapeut maar je kunt ook zonder verwijzing bij een fysiotherapeut terecht. (hoewel sommige zorgverzekeraars bij bepaalde chronische indicaties wél een verwijzing vragen).

 

Hoewel een groot deel van de ondervraagden heeft aangegeven een bezoek aan de fysiotherapeut uit te stellen, zijn de ondervraagden wel lovend over de fysiotherapeuten. Zo ziet zeven op de tien ondervraagden de fysiotherapeut als dé specialist als het gaat om houding en beweging. 85 procent is positief over de behandelingen die hij of zij hebben gekregen van een fysiotherapeut en geeft ook aan dat ze zich na afloop beter voelden.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen