Smiley face

Nekklachten

Titel: 
Nekklachten

Nekklachten komt bij een groot gedeelte van de Nederlanders voor. In de nek bevinden zich namelijk veel structuren die geïrriteerd kunnen raken. Vaak zijn het de bewegende delen van de nek: de spieren, banden en kleine gewrichten. De oorzaak van nekpijn is niet altijd duidelijk maar in de meeste gevallen komt het door een verkeerde houding, spanning, overbelasting of een verkeerde beweging. De locatie, ernst en bijkomende klachten van uw nekklachten kunnen je meer vertellen over de mogelijke oorzaken. 

Nekklachten voorkomen

Nekklachten worden meestel veroorzaakt door hoge werkdruk, stress, lang in dezelfde of verkeerde houding zitten. Het is dus goed om deze factoren te vermijden of te beperken. Probeer bijvoorbeeld niet te lang te zitten en factoren waar je veel stress van krijgt af te wisselen met ontspannende activiteiten. Daarnaast kun je door op de juiste manier te bewegen en te sporten, je nek sterker en soepeler maken.  

 

Wanneer je last hebt van je nek houd je vaak een andere houding aan om de pijn te verminderen. Dit kan ervoor zorgen dat spieren in andere delen van het lichaam overbelast raken waardoor je bijvoorbeeld ook last van je rug kunt krijgen. Echter is het wel goed om actief te blijven maar vermijd risicofactoren en neem op tijd contact op met een fysiotherapeut.  Wat kan de fysiotherapeut voor je doen

Bij nekklachten kun je je fysiotherapeut zien als een persoonlijke begeleider. De behandeling zou in veel gevallen voornamelijk gericht zijn op het geven van informatie en advies over bijvoorbeeld goede houdingen. Daarnaast zal de fysiotherapeut je helpen met het aanleren van bepaalde oefeningen en het mobiliseren van de nek. Op deze manier zorgt de fysiotherapeut dat je klachten sneller afnemen en niet opnieuw terugkomen. Wanneer het nodig is kan een fysiotherapeut je nek ook masseren om bepaalde knellingen weg te halen. 

 

Heb je last van je nek en twijfel je over fysiotherapie? Neem gerust contact met ons op zodat we samen na kunnen denken over een eventuele afspraak. 

 

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen