Smiley face

Nieuwe bewegingsnorm in de maak

Titel: 
Nieuwe bewegingsnorm in de maak

Er wordt een nieuwe beweegnorm gemaakt door het ministerie van VWS. Waar een half uur sporten en de rest van de dag zitten nu volgens de normen nog goed genoeg is, zal dit onder de nieuwe norm niet meer het geval zijn.

 

Bewegen volgens de Norm Gezond Bewegen leek altijd het meeste op te leveren voor de gezondheid. Wie 30 minuten per dag sportte kreeg de meeste gezondheidsvoordelen. Meer sporten is ook gezond maar onder de huidige norm levert dit niet direct meer gezondheidsvoordelen op ten opzichte van de 30 minuten per dag. Deze norm wordt nu dus vernieuwd door het ministerie van VWS.

 

Bewegingswetenschapper Hans Savelberg van de Universiteit van Maastricht zegt dat de huidige norm te veel gericht is op sporten. Hij pleit daarom voor een zogenaamde ‘slenternorm’. Bijvoorbeeld 5 minuten langzaam bewegen of staan per half uur. Ook het nemen van een trap in plaats van een lift kan al helpen. In ieder geval geldt dat je niet te lang achter elkaar aan moet zitten. Dat maak je volgens Hans Savelberg niet meer goed met een snelle wandeling waarbij je alle overgeslagen ‘slentertijd’ inhaalt.

 

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen