Smiley face

Patiënten met moeilijk behandelbare astma hebben baat bij fysiotherapie

Titel: 
Patiënten met moeilijk behandelbare astma hebben baat bij fysiotherapie

Volgens het Longfonds zou fysiotherapie voor moeilijk behandelbare astma vergoed moeten worden uit de basisverzekering. Volgens de directeur van het Longfonds; Hendrien Witte helpt fysiotherapie patiënten met moeilijk behandelbare astma en juist daarom zou het vergoed moeten worden.

 

Nederland heeft ongeveer een miljoen mensen met een longziekte waarvan ruim de helft met astma kampt. Zo’n 110.000 hiervan hebben een vorm van astma die moeilijk onder controle te houden is. Deze mensen ervaren symptomen als: hyperventileren, vermoeidheid, minder bewegen, overgewicht en psychische problemen komen bij deze groep patiënten vaker voor. Bij deze groep worden de klachten weliswaar verlicht door geneesmiddelen maar niet voldoende stelt het Longfonds. 

 

Fysiotherapeut en bewegingswetenschapper dr. Alex van ’t Hul van het Radboud UMC in Nijmegen stelt ook dat fysiotherapie en/of begeleid bewegen de patiënten helpt om grip te krijgen op hun astma en hun leven. Doordat veel patiënten deze hulp momenteel niet krijgen, is het lastig om het aandeel moeilijk behandelbare astmapatiënten omlaag te krijgen.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen