Smiley face

Steeds vaker rugklachten bij kinderen

Titel: 
Steeds vaker rugklachten bij kinderen

Er moet meer preventief gewaarschuwd worden voor rug-, nek- en schouderklachten. Kinderen die na 1995 geboren zijn, gaan volgens de stichting Houding Netwerk Nederland vaker naar fysiotherapeuten toe met deze klachten. 

 

Dit komt volgens de artsen door het toenemende gebruik van gameconsoles, tablets en smartphones. Al van jongs af aan zitten kinderen de hele dag op school en achter de computer. Volgens neurochirurg Andre Grotenhuis van het Radboudmc, zou de druk op de tussenwervelschijven te groot zijn. Wanneer je te lang blijft zitten, iets tilt of draagt dat te zwaar is, dan kan er te veel trekspanning komen op de vezels in de tussenwervelschijven. Dit kan er voor zorgen dat de vezels scheuren, wat klachten kan veroorzaken. 

 

Kinderen moeten leren recht te zitten. Piet van Loon, orthopedisch chirurg, zegt dat het al begint bij baby’s die te weinig op hun buik worden gelegd en te veel in stoeltjes zitten. Een gezonde houding moet je vroeg aanleren. 

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen