Smiley face

Te veel zitten zorgt voor hoger risico op diabetes

Titel: 
Te veel zitten zorgt voor hoger risico op diabetes

Dat te veel zitten niet goed voor je is, dat was al een tijdje bekend. Onderzoek van de universiteit Maastricht heeft nu echter uitgewezen dat zelfs mensen die regelmatig sporten en helemaal fit zijn het risico lopen diabetes te krijgen als ze te veel zitten. 

 

Vaak wordt gedacht dat je ziektes als diabetes kunt voorkomen door regelmatig te sporten en met een goede conditie. Helaas blijkt dat te veel zitten ook een risicofactor voor diabetes te zijn als je sport en fit bent, aldus onderzoeker Jeroen van der Velde.

 

Voor het onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van diabetes type 2 en andere chronische ziekten deden in totaal meer dan 8000 mensen in de leeftijdscategorie van 40 tot 75 jaar mee. Zij werden jarenlang medisch gevolgd en onderzocht.

 

Eerder schreven we ook al dat het al in een nieuwsbericht wonderen doet als je elk half uur even uit je bureaustoel komt om te bewegen.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen