Smiley face

Tips om blessures te voorkomen tijdens wintersport

Titel: 
Tips om blessures te voorkomen tijdens wintersport

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer een hoop mensen vol goede moed afreizen naar wintersportoorden. Heerlijk natuurlijk maar wel erg belastend voor het lichaam. Zelfs de knieën van een getrainde skieër worden behoorlijk belast tijdens een wintersport vakantie.

Om je optimaal voor te bereiden voor een wintersport-trip, geven wij een aantal tips.

 

1. Conditie verbeteren en uitrusten

Bij wintersport is het belangrijk dat je een goede conditie hebt en dat je goed bent uitgerust. Als je moe bent, verslapt de concentratie namelijk waardoor de kans op een vervelende val vergroot wordt. 

 

2. Rek- en strekoefeningen

Rek- en strekoefeningen kunnen er voor zorgen dat klachten voorkomen kunnen worden of dat klachten niet verergeren. Het is dan ook zaak om je spieren en gewrichten warm te houden. Niet alleen voor het wintersporten maar ook na de inspanning. Tijdens het sporten wordt er namelijk spanning in je spieren opgebouwd en rek- en strekoefeningen helpen de spieren weer ontspannen. 

 

3. Genoeg eten en drinken

Ook eten en drinken is belangrijk als je de piste af gaat. Door te eten en te drinken, zorg je er voor dat jouw spieren genoeg energie krijgen waardoor de kans op blessures afneemt. Voor en tijdens het sporten zijn koolhydraten nuttig omdat deze energie leveren. Na de inspanning is het goed om voedsel met eiwitten te nemen aangezien deze zorgen voor het herstel van je spieren.

 

4. Neem voldoende rust

Tijdens zo’n intensieve wintersportvakantie is het belangrijk dat je de spieren genoeg rust geeft om goed te herstellen. Zorg er dus voor dat je voldoende slaapt en dat je genoeg rust neemt tussen de inspanningen door. 

 

Verder wensen wij iedereen natuurlijk een fijne wintersportvakantie!

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen