Smiley face

Veel chronische patiënten lopen betaalbare zorg mogelijk mis

Titel: 
Veel chronische patiënten lopen betaalbare zorg mogelijk mis

In juli heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) een brief gestuurd aan de tweede kamer waarin gevraagd wordt om fysiotherapie voor mensen met een chronische aandoening weer op te nemen in het basispakket. Hierop heeft de minister toegezegd te gaan onderzoeken of dit bij artrose, reuma en claudicatio (etalagebenen) kan worden gedaan.

 

Het advies hierover moet door Zorginstituut Nederland worden opgemaakt. Zij hebben echter aangegeven dat ze daar de tijd en de capaciteit niet voor hebben. Dit zorgt er voor dat alleen de opname van cladicatio in het basispakket is toegezegd en dat tienduizenden reuma- en artrosepatiënten mogelijk geen betaalbare zorg aangeboden krijgen. Guusje Ter Horst, de voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie zegt dit onbegrijpelijk te vinden voor een adviserend instituut dat het beste voor zou moeten hebben met de patiënt. 

 

Op dit moment is het dus nog onduidelijk hoe het komt met het basispakket van tienduizenden reuma- en artrosepatiënten. 

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen