Smiley face

Water als medicijn

Titel: 
Water als medicijn

Ondanks dat we het weten, drinken we vaak toch te weinig. En juist met dit warme weer is genoeg drinken belangrijk. Water is onze belangrijkste voedingsstof. Bijna 60% van het lichaam bestaat hieruit en het is belangrijk om deze hoeveelheid op pijl te houden. 


 

Belangrijk voor je spieren en gewrichten 

Water is nodig voor iedere functie die het lichaam uitvoert. Wanneer je een watertekort van 1% hebt, heeft dit al gevolgen voor je lichaam. Onvoldoende vocht kan bijvoorbeeld de werking van spieren en gewrichten verminderen. Je krijgt sneller last van spierpijn, pijnlijke gewrichten en algemene spanning in het lichaam. Probeer elke dag ongeveer 2 liter water te drinken en je zult zien dat je, je een stuk beter voelt.


 

Houd er rekening mee dat wanneer je gaat sporten je nog meer water moet drinken. Je bent dan namelijk continu bezig met het aanspannen en strekken van je spieren.  Drink twee uur voor het sporten een halve liter en vul daarna geregeld aan. Zo kun je tijdens het sporten beter presteren en zul je achteraf minder last van spierpijn hebben.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen