Smiley face

Weinig aanbod onbeperkte fysio behandelingen

Titel: 
Weinig aanbod onbeperkte fysio behandelingen 

Ook in 2019 is het lastig om een aanvullende verzekering af te sluiten die een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen dekt. Uit een rondgang van Zorgwijzer blijkt dat slechts 5 van de 40 zorgverzekeraars dit aanbiedt. Het aantal zorgverzekeraars dat een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen dekt, daalt al jaren. Zo waren er in 2018 nog 7 die het aanboden en in 2017 nog 9. 

 

Voor mensen die afhankelijk zijn van fysiotherapie komt dit hard aan. Zij zijn genoodzaakt om een dure aanvullende verzekering af te sluiten aangezien het niet in het basispakket opgenomen zit. Daarnaast wordt het voor deze groep extra lastig omdat zij vaak worden geweigerd voor een polis die alle fysiotherapie dekt. 3 van de 5 zorgverzekeraars hanteren namelijk een medische selectieprocedure. Alleen bij De Friesland en bij IZZ kun je een volledige vergoeding op fysiotherapie krijgen zonder medische selectie.

 

Uit cijfers van Zorgwijzer blijkt tenslotte dat een volledige dekking voor fysiotherapie erg duur is. Gemiddeld kom je op zo’n 775 euro per jaar uit. Daarbovenop komt nog de premie voor de zorgverzekering, wat gemiddeld neerkomt op zo’n 1416 euro per jaar per verzekerde.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen