Smiley face

Werken aan valpreventie

Titel: 
Werken aan valpreventie

Van 2 oktober tot en met 8 oktober is het de valpreventieweek. In deze week wordt aandacht gevraagd voor valpreventie. In Nederland is het namelijk zo dat gemiddeld iedere 5 minuten een 65-plusser valt waardoor hij of zij naar de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis moet. Dit jaar is het thema van de valpreventie week: Hup, in de benen: doe de dagelijkse dingen thuis net even iets anders.

 

In augustus werd de beweegnorm al aangescherpt door de Gezondheidsraad. Volwassenen zouden nu minimaal 2,5 uur per week spier- en botversterkende activiteiten moeten ondernemen. Ouderen wordt geadviseerd om naast dagelijks te bewegen ook kracht en balans-oefeningen te doen. De meeste Nederlandse ouderen halen deze norm echter niet.

 

Dit terwijl je op elke leeftijd en op elk niveau je spierkracht, coördinatie en balans kunt trainen. Wanneer er sprake is van een verhoogd valrisico, dan is het wel belangrijk om te trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut of een beweegdocent. Op die manier kunnen ook ouderen verantwoord werken aan de aanbevolen bewegingsnorm en aan de balans en coördinatie.

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen