Smiley face

Zorgverzekeraars willen fysiotherapie weer terug in basispakket

Titel: 
Zorgverzekeraars willen fysiotherapie graag terug in basispakket

Voor mensen met een aandoening die op de zogenaamde chronische lijst staat, zou fysiotherapie weer in de basisverzekering moeten worden opgenomen. Dat vinden de zorgverzekeraars althans. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben dit in een brief aan de tweede kamer geschreven. 

 

Op dit moment is fysiotherapie voor alle volwassenen uit het basispakket geschrapt. Wanneer je een aandoening hebt die op de chronische lijst staat, krijg je nu pas vanaf de 21e behandeling de fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen moeten in deze gevallen dan ook zelf betaald worden. André Rouwvoet -de voorzitter van ZN- schrijft dat deze pakketmaatregel leidt tot veel onbegrip bij verzekerden.

 

Daarnaast benadrukt ZN de meerwaarde van fysiotherapie. Zo staat in de brief van het ZN dat fysiotherapie ervoor kan zorgen dat mensen de tweedelijnszorg (langdurige behandelingen) kunnen verruilen voor de eerstelijnszorg (kortdurende behandelingen). Het feit dat fysiotherapie niet meer in de basiszorg zit, zorgt er volgens het ZN voor dat mensen fysiotherapeutische behandelingen mijden. Wat dus negatieve gevolgen kan hebben voor deze mensen.

 

ZN vraagt daarom of onderzocht kan worden of fysiotherapie in deze situaties kan worden teruggebracht in het basispakket. 

 

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen