Smiley face

Fysio- en manuele therapie in onze praktijk

Screening door de fysiotherapeut
Met ingang van 1 januari 2006 is de fysiotherapeut ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een arts, toegankelijk. Een screening van 10 minuten wijst uit of nader onderzoek gewenst is. Wellicht is een advies voldoende. Onderzoek kan volgen; houdt u rekening met een bezoek van 30 minuten.
 
Onderzoek door de fysiotherapeut
Vanzelfsprekend kunt u door uw huisarts of specialist naar ons...

lees meer...

U bent welkom op de volgende locaties

Locatie Kamerlingh Onnesstraat

Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen

Locatie Bezettingslaan

Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen

Fysiotherapie en manuele therapie in onze praktijk

Binnen onze praktijk bieden we met meerdere gespecialiseerde fysiotherapeuten, allerlei therapievormen aan. Hieronder vindt u een overzicht van alle therapieën. U kunt op de therapievormen klikken om meer informatie te...

lees meer...

Lage rugpijn is een symptoom waar een groot deel van de bevolking weleens last van heeft. Dit komt omdat er in dit deel van het lichaam veel pezen, botten, gewrichten, spieren en zenuwen lopen die de pijn kunnen veroorzaken. Hierdoor is het vaak moeilijk te achterhalen waar de pijn precies vandaan komt. In de meeste gevallen ontstaan de klachten door een verkeerde lichaamshouding, over- of onderbelasting, stress of ouderdom. 

 

Als je dit jaar op wintersportvakantie gaat, is het verstandig om hier goed voor te trainen. Je schouders, polsen, armen en knieën worden namelijk ontzettend belast tijdens het skiën of en snowboarden. Na de wintersportvakantie komen veel mensen dan ook terug met blessures. 

 

Zo’n twee miljoen mensen hebben in Nederland last van rugpijn of nekpijn. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM naar buiten heeft gebracht. Vorig jaar waren er ruim 1.1 miljoen vrouwen en 856.600 mannen van wie bij de huisarts bekend is dat ze rug of nekklachten hebben.

 

Ook in 2019 is het lastig om een aanvullende verzekering af te sluiten die een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen dekt. Uit een rondgang van Zorgwijzer blijkt dat slechts 5 van de 40 zorgverzekeraars dit aanbiedt. Het aantal zorgverzekeraars dat een onbeperkt aantal fysiotherapie behandelingen dekt, daalt al jaren. Zo waren er in 2018 nog 7 die het aanboden en in 2017 nog 9. 

 

Als je een gescheurde meniscus hebt en ouder bent dan 45 jaar dan is fysiotherapie net zo effectief als een operatie. Dat is gebleken uit onderzoek van het OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen. 

 

Omdat een operatie voor de patiënt erg ingrijpend is terwijl je met fysiotherapie hetzelfde resultaat behaalt, heeft fysiotherapie de voorkeur. In het onderzoek is goed gekeken naar de alternatieven voor een operatie. Daaruit is gebleken dat een operatie lang niet altijd nodig is en dat is voor de patiënt natuurlijk goed nieuws.

 

Dat te veel zitten niet goed voor je is, dat was al een tijdje bekend. Onderzoek van de universiteit Maastricht heeft nu echter uitgewezen dat zelfs mensen die regelmatig sporten en helemaal fit zijn het risico lopen diabetes te krijgen als ze te veel zitten. 

 

Vaak wordt gedacht dat je ziektes als diabetes kunt voorkomen door regelmatig te sporten en met een goede conditie. Helaas blijkt dat te veel zitten ook een risicofactor voor diabetes te zijn als je sport en fit bent, aldus onderzoeker Jeroen van der Velde.

 

Volgens wetenschappers van de University of Nevada veroorzaakt het gebruik van tablets voor steeds meer problemen. Opvallend hierbij is dat vooral jongvolwassenen en vrouwen hier last van hebben. Dit terwijl eerder met name jonge kinderen en tieners in verband werden gebracht met problemen met betrekking tot smartphone- en tabletgebruik. 

De zon is deze zomer volop aanwezig, we hebben al een officiële hittegolf achter de rug en voorlopig lijkt het nog niet gedaan met de zomerse temperaturen. De warmte maakt het soms wel lastiger om te gaan sporten. Uiteraard leent het zomerse weer zich uitstekend voor een verkoelende duik in het water maar wie intensief wil buitensporten kan het best een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.

 

Ondanks dat we het weten, drinken we vaak toch te weinig. En juist met dit warme weer is genoeg drinken belangrijk. Water is onze belangrijkste voedingsstof. Bijna 60% van het lichaam bestaat hieruit en het is belangrijk om deze hoeveelheid op pijl te houden. 


 

Belangrijk voor je spieren en gewrichten 

Pages

Subscribe to Fysio Groningen RSS

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax 050-5275707 meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen