Smiley face

praktijk

Titel: 
Fysio- en manuele therapie bij Mea Fysio Meijering & Bouma

Actuele melding Coronavirus (COVID-19):

  

Navolging van de nieuwe richtlijnen RIVM & Rijksoverheid vanaf dinsdag 24 maart:

De afgelopen weken heeft Mea Fysio Meijering & Bouma getracht de praktijk zo goed als mogelijk was open te houden.

Door de verzwaring van het advies van de overheid om het lichamelijk contact tussen mensen tot het uiterste te beperken en in principe 1,5 meter afstand te bewaren hebben wij helaas moeten besluiten om onze praktijk(en) alleen open te stellen voor noodgevallen.

Wij mogen echter vanaf 24 maart alleen nog patiënten behandelen met een verwijsbrief van de huisarts.

Wel kunnen wij u altijd een digitaal consult geven via “beeld video”. Daarom neem bij grote klachten altijd contact op met onze praktijk. 

Wij kunnen u zeker helpen en adviseren.

Het kan zijn in deze hectische periode dat wij niet altijd direct bereikbaar zijn, maar spreek dan in op onze voicemail en dan bellen wij u absoluut terug.

Mea Fysio Meijering & Bouma is van mening dat wij als hulpverlener de plicht hebben om u zo goed mogelijk te helpen, als u veel hinder ondervindt om goed te kunnen functioneren of als u erge pijn hebt.

Dit moet echter wel veilig kunnen gebeuren zowel voor u als patiënt, als voor de therapeut.

Mea Fysio Meijering & Bouma heeft twee mogelijkheden om u te helpen. Als het echt niet anders kan en u heeft geen symptomen van het Coronavirus (verkoudheid, hoesten, hoofdpijn, kortademigheid, koorts) kunt u een afspraak maken, als u een verwijzing heeft, en naar onze praktijk komen.

Heeft u echter één van de symptomen of u twijfelt of u één van de symptomen heeft of u wilt liever niet naar de praktijk komen, neem dan telefonisch of per mail contact op met uw eigen therapeut of met de praktijk.

De therapeut kan u vermoedelijk advies geven wat u kunt doen om de klacht te verminderen of zorgen dat het niet erger wordt.

Resumerend heeft u vervelende pijnen of kunt u niet meer goed functioneren neem dan contact op met de huisartsenpraktijk.

Heeft u Corona-symptomen of wilt u even overleggen of afstemmen met uw eigen therapeut of de dienstdoende therapeut neem dan gerust contact op. 

Samen kunnen wij het Corona-virus aan!

Voor vragen of overleg neem gerust contact op met de praktijk, therapeut of bel naar het hoofdkantoor van Mea Fysio 0900-9900999. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mea Fysio Meijering & Bouma is een zelfstandige praktijk binnen een landelijke keten van fysiopraktijken genaamd Mea Fysio ( www.meafysio.nl ). Mea Fysio Meijering & Bouma heeft contracten met alle zorgverzekeraars!

 

Screening door de fysiotherapeut

Met ingang van 1 januari 2006 is de fysiotherapeut ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een arts, toegankelijk. Een screening van 10 minuten wijst uit of nader onderzoek gewenst is. Wellicht is een advies voldoende. Onderzoek kan volgen; houdt u rekening met een bezoek van 30 minuten.

Onderzoek door de fysiotherapeut

Vanzelfsprekend kunt u door uw huisarts of specialist naar ons worden verwezen. Tijdens een zorgvuldig onderzoek trachten wij de oorzaak van de klachten nader te doorgronden. Dit is van belang om de juiste behandelvorm te kunnen kiezen.

deutsche-apotheke.net/cytotec deutsche-apotheke.net/clomid

Behandeling door de fysiotherapeut

Voor elke behandeling reserveren wij 30 minuten. Soms is een uitgebreide behandeling nodig waarvoor wij 45 minuten nodig hebben. De therapeut informeert de cliënt over diens klacht, bespreekt de gekozen behandelvorm en, zo mogelijk, de te verwachten behandelduur. De therapeut behandelt de geconstateerde problematiek, begeleidt en adviseert. De cliënt zet zich in om adviezen na te leven en oefeningen thuis uit te voeren. Samenwerken is ons motto. Het herstel van een klacht en preventie gaan vaak hand in hand.

Zorgverzekeraars

De kosten voor een behandeling fysiotherapie/manueel therapie worden geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekering betaald, mits u daarvoor aanvullend verzekerd bent. De regelingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Informatie hierover kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

 

Mea Fysio ( Meijering & Bouma ) heeft contracten met alle zorgverzekeraars! De kosten die worden gemaakt voor een behandeling zullenrechtstreeks bij uw zorgverzekering worden verhaald.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het aantal door uw verzekering nog te vergoeden behandelingen.

Consult

Het consult is bij uitstek geschikt om een uitgebreid paramedisch oordeel te verkrijgen en een (eventueel) behandelvoorstel. Een schriftelijk verslag wordt uitgebracht aan de verzoekende arts of cliënt. Een consult duurt 30 minuten.

 

Mea Fysio Meijering & Bouma - Fysiotherapie praktijken

 

Fysio- en manuele therapie praktijk Kamerlingh Onnesstraat, Groningen:

Fysio- en manuele therapie praktijk Bezettingslaan, Groningen:

 

Beroepsverenigingen fysio- en manuele therapeuten

De praktijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging Voor Manuele Therapie (NVMT). Tevens zijn betreffende behandelaars aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Bedrijfs Fysiotherapeuten (NVBF) en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek(NFP). Wij staan ingeschreven in het BIG register, zijn aangesloten bij een klachtencommissie en staan open voor suggesties en kritieken.

 

Onze gespecialiseerde fysio- en manuele therapeuten

 

Pieter Bouma

fysiotherapeut, manueel therapeut SOMT, musculoskeletale echografie, bedrijfs- fysiotherapeut Saxion

Henriëtte Joling

fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut Flow

Ulbe Timmer

fysiotherapeut, manueel therapeut SOMT

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen