Smiley face

Psychosomatische fysiotherapie

Titel: 
Psychosomatische fysiotherapie lost stressklachten op

De psychosomatisch werkende fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van stressgerelateerde klachten, onbegrepen pijnklachten en a-specifieke chronische klachten. Dit worden psychosomatische klachten genoemd. De oorzaak van klachten kan van zowel lichamelijke- als geestelijke aard zijn of een combinatie daarvan. Psychosomatische klachten houden verband met een verstoring in de balans tussen belasting en belastbaarheid.

 

Spanningen kunnen debet zijn aan de ontwikkeling van klachtenpatronen. Patronen die onbehandeld steeds opnieuw voor klachtenontwikkeling zullen zorgen. Deze patronen zullen, samen met de behandelaar, door de patiënt herkend en inzichtelijk gemaakt worden. Vervolgens kan op een andere wijze het lichaam beter benut worden. Psychosomatische klachten kunnen zich uiten in psychische klachten zoals een gevoel van onbehagen of lusteloosheid of in lichamelijke klachten.

 

Voorbeelden van lichamelijke klachten zijn:

  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn en nekklachten zonder gewrichtsbeperkingen
  • Hartkloppingen
  • Onbegrepen (chronische) pijnklachten

 

Een objectieve test geeft uitsluitsel of psychosomatische fysiotherapie geïndiceerd is.

 

Bron van deze tekstpagina en uitgebreide informatie:  www.kngf-nfp.nl

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen