Smiley face

Verzekering

Titel: 
Hier een overzicht van de verzekeringen en tarieven

Wat kost fysiotherapie u?

Wat fysiotherapie kost, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Een deel betaalt fysiotherapie zelf.

 

Basisverzekering & contracten tussen zorgverzekeraars en onze pratijk

Met ingang van 1 januari 2006 heeft iedereen een verplichte basisverzekering. U bepaalt met welke zorgverzekeraar u een overeenkomst sluit. Onze praktijk heeft met alle voorkomende verzekeraars, tot op heden, een contract gesloten. U behoudt aldus keuzevrijheid.

 

Heeft u een aanvullende verzekering?

Als u een aanvullende verzekering heeft, zijn er twee situaties. Uw fysiotherapeut heeft wel of geen contract met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide gevallen zit met de kosten.

 

Situatie A: uw fysiotherapeut heeft wel een contract met uw zorgverzekeraar (dit is bij onze praktijk het geval)

Fysiogroningen heeft een contract met uw zorgverzekeraar daarom krijgt u na een behandeling geen factuur van ons. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk*. De enige kosten waar u mee te maken heeft is de premie die u voor uw zorgpolis betaalt (zie hieronder).

 

Situatie B: uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar (bij onze praktijk is dit niet van toepassing)

Heeft uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar dan ontvangt u een factuur voor de behandeling(en). Deze factuur is gebaseerd op de tarievenlijst van uw fysiotherapeut. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar (mits de betreffende behandeling wordt vergoed*). Als uw verzekeraar de kosten deels of tot een maximum bedrag vergoedt, kan het in deze situatie nuttig zijn eerst de tarieven van uw fysiotherapeut te vergelijken met die van andere fysiotherapeuten.

 

Fysiotherapie zelf betalen

Heeft u besloten geen aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie, dan zult u in de meeste gevallen de kosten daarvoor zelf moeten betalen. Ook in dit geval is het van belang de tarieven van verschillende fysiotherapeuten met elkaar te vergelijken (zie hieronder).

 

 

Tarieven, fysiotherapie en manuele therapie

De tarieven die in onze praktijk gehanteert worden zijn afhankelijk van de standaard tarieven die gelden bij uw zorgverzekeraar. Bent u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan betekent dat dat u wellicht alle of een deel van de benodigde behandelingen zelf moet betalen. Onze tarieven voor deze behandelingen zijn gelijk aan de standaard tarieven die uw zorgverzekeraar hanteert voor fysiotherapiebehandelingen. U kunt de online checklist gebruiken om te bepalen welke verzekering goed bij u past. Checklist de Fysiotherapeut of Checklist sudentenverzekeringen.nl

 

Wettelijk bestaan er geen vaste tarieven voor fysiotherapie

Voor fysiotherapie gelden geen vaste tarieven. Hierdoor kunnen fysiotherapeuten verschillende prijzen vragen voor dezelfde behandeling. Elke fysiotherapeut is verplicht zijn tarieven zichtbaar op te hangen in de behandelkamer(s) van zijn praktijk. Daarnaast vermelden de meeste fysiotherapeuten hun tarieven op hun website. Mede op basis van deze tarieven kunt u zelf bepalen bij welke fysiotherapeut u zich wilt laten behandelen.

* Het is mogelijk dat een zorgverzekeraar hiervan afwijkt. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar. 

bron: de Fysiotherapeut

Maak een afspraak met één van onze gespecialiseerde therapeuten

Voor afspraken telefonisch contact op nemen 050-5267144 Fax [field_fax] meijering@fysiogroningen.nl Kamerlingh Onnesstraat 47
9727 HE Groningen
Bezettingslaan 60/2
9728 EK Groningen